Читај ми

ВУЧЕВИЋ СА АМБАСАДОРОМ НЕМАЧКЕ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Милош Вучевић примио је амбасадора Савезне Републике Немачке Њ. Е. Томаса Шиба који је у посети Новом Саду поводом обележавања 30 година од пада Берлинског зида.

Наиме, прослављајући тај јубилеј, Амбасада СР Немачке и културна станица Свилара представљају изложбу „Раније је било све другачије“ коју чине фотографије двојице немачких уметника, Харалда Хаусвалда и Мориса Вајса, који су забележили камерама сцене из свакодневице Источне Немачке осамдесетих година и тренутке пада Берлинског зида 9. новембра 1989. године.

Градоначелник Вучевић захвалио се амбасадору на посети и изразио задовољство због заједничког обележавања тако важног историјског датума и културне сарадње која га прати. Он је нагласио да је задатак Европске престонице културе да промовише међународну сарадњу и највише људске и друштвене вредности, при том анимирајући ширу јавност.

Они су оценили да је порука рушења Берлинског зида универзална и да указује на опасност екстремних идеологија и једноумља. Саговорници су се такође осврнули на добре и активне односе побратимских градова Новог Сада и Дортмунда, и оценили да постоји позитивна клима за унапређење економских односа, те да Нови Сад постаје све интересантнија инвестициона дестинација за стране компаније, што препознаје и немачка привреда.

Нови Сад, 7. новембар 2019. године