Читај ми

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА ГРАДА НОВОГ САДА

Поводом славе Града Новог Сада - Ђурђиц, у Свечаној сали Градске куће уприличено је сечење славског колача. У том свечаном чину, у присуству бројних званица учестовао је и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Градоначелник је претходно присуствовао и служењу Свете архијерејскe Литургије у Саборном храму.

- Задовољство је видети велики број суграђана на литургији у Саборном храму, као и пуну Градску кућу гостију из различитих сфера друштвеног и верског живота града. Сведоци смо тога да сваке године у обележавању градске славе учествује све више грађана, а чини се да је ове године на слави присутан највећи број људи, који су дошли из скоро свих институција у граду. Поред владике бачког и владике сремског, бискупа Словачке евангелистичке цркве, муфтије новосадског и војвођанског, председника Јеврејске општине и других, данас су са нама и гости са Косова и Метохије, из Призренске богословије. Свети Георгије је заштитник свих Новосађана, без обзира на то којој конфесији припадају. Ово је свеновосадска светковина и нико нема монопол над њом. Као што свака породица има свог заштитника, тако и наш град Нови Сад, као наша велика породица и дом, има Светог Георгија. Ми се молимо и својим радом залажемо да Нови Сад буде срећна и јединствена породица напретка, да се наша кућа развија, а то пре свега зависи од нас грађана -  рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Кум славе Града др Александар Милованчев рекао је да је поносан што му је припала част да носи ту титулу ове године. 

- Окупивши се овде данас у великом броју, показали смо јединство, слогу и љубав. Данас су тешка времена у целом свету, а Нови Сад показује да на једном месту може постојати љубав, слога и толеранција које се шире и изван нашег града – рекао је Милованчев.

Свечана академија биће одржана данас у 19 часова у Студију М у улици Игњата Павласа бр. 3, а биће посвећена сећању на епископа бачког Иринеја Ћирића, будући да се ове године обележава 60 година од његовог упокојења.

Нови Сад, 16. новембар 2015. године