Читај ми

СТВАРАЊЕ БОЉИХ УСЛОВА ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ

Обраћајући се новинарима пред почетак седнице Скупштине Града Новог Сада градоначелник Милош Вучевић рекао је да се добар део тачака дневног реда односи на планску документацију града, како би се обезбедили бољи услови за инвестирање.

- Заговорник сам подстицања изградње у Новом Саду, али на начин да не нарушимо архитектонско наслеђе. Бар док сам ја градоначелник, Нови Сад се никада неће ставити у целофан и прогласити да је то успех. Приликом првог разговора са амбасадором Кирбијем рекао ми је да не види довољно кранова и дизалица у Новом Саду, а за њих је то први знак да ли се град развија или не. Видим да је овде концепт да не треба да се гради, и постављају се питања колико нека зграда има спратова, иако је то на стручњацима, урбанистима да коментаришу и кажу да ли је нешто у складу са урбанистичким плановима и са законом. Мислим да треба да будемо охрабрени ако имамо најаву инвестиција од неколико десетина милиона евра у Новом Саду. Такође на данашњој Скуштини, видећемо кроз извештаје јавно-комуналних предузећа да су нека од њих на добром путу, али с друге стране видећемо и да имамо драматичну ситуацију у ЈКП ''Стан'' – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Он је такође оценио да постигнути резултати у многоме зависе од тога колико су руководства градских предузећа следила упутства Града, Градоначелника, Радне групе, јер су она која су истрајала у спровођењу сложених и непопуларних мера, данас у далеко бољој ситуацији. Градоначелник Милош Вучевић изразио је посебно задовољство што ће од данас на месту члана Градског већа за финансије бити жена и то врстан стручњак, досадашња начелница Градске пореске управе Александра Радак.

Нови Сад, 25. септембар 2015. године