Čitaj mi

STVARANJE BOLJIH USLOVA ZA INVESTICIJE

Obraćajući se novinarima pred početak sednice Skupštine Grada Novog Sada gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da se dobar deo tačaka dnevnog reda odnosi na plansku dokumentaciju grada, kako bi se obezbedili bolji uslovi za investiranje.

- Zagovornik sam podsticanja izgradnje u Novom Sadu, ali na način da ne narušimo arhitektonsko nasleđe. Bar dok sam ja gradonačelnik, Novi Sad se nikada neće staviti u celofan i proglasiti da je to uspeh. Prilikom prvog razgovora sa ambasadorom Kirbijem rekao mi je da ne vidi dovoljno kranova i dizalica u Novom Sadu, a za njih je to prvi znak da li se grad razvija ili ne. Vidim da je ovde koncept da ne treba da se gradi, i postavljaju se pitanja koliko neka zgrada ima spratova, iako je to na stručnjacima, urbanistima da komentarišu i kažu da li je nešto u skladu sa urbanističkim planovima i sa zakonom. Mislim da treba da budemo ohrabreni ako imamo najavu investicija od nekoliko desetina miliona evra u Novom Sadu. Takođe na današnjoj Skuštini, videćemo kroz izveštaje javno-komunalnih preduzeća da su neka od njih na dobrom putu, ali s druge strane videćemo i da imamo dramatičnu situaciju u JKP ''Stan'' – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je takođe ocenio da postignuti rezultati u mnogome zavise od toga koliko su rukovodstva gradskih preduzeća sledila uputstva Grada, Gradonačelnika, Radne grupe, jer su ona koja su istrajala u sprovođenju složenih i nepopularnih mera, danas u daleko boljoj situaciji. Gradonačelnik Miloš Vučević izrazio je posebno zadovoljstvo što će od danas na mestu člana Gradskog veća za finansije biti žena i to vrstan stručnjak, dosadašnja načelnica Gradske poreske uprave Aleksandra Radak.

Novi Sad, 25. septembar 2015. godine