Читај ми

ПРИЗНАЊА ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕ ШКОЛЕ У ШКОЛСКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је свечаности поводом доделе признања школама које су оствариле најбоље резултате на спортским такмичењима, од општинског до републичког нивоа, у школској 2014/2015. години.

- Увек је изузетно задовољство додељивати признања ученицима који су остварили успех, јер тако показаујемо да се њихов рад вреднује и подстичемо их да наставе да се труде. Посебно се захваљујем свим професорима физичког који остварују добре резултате у раду са децом, али што је још важније уче децу правим вредностима и здравим стиловима живота- изјавио је Предраг Свилар и додао – Град препознаје значај школског спорта и издваја значајна средства за ту намену. Ове године били смо домаћини значајним такмичењима у тој области, као што су Мала олимпијада и Завршно школско првенство у атлетици и трудићемо се да тако буде и у будуће.

У протеклој години у школским спортским такмичењима које је организовао Савез за школски спорт и олимпијско васпитање Новог Сада учествовало је око 6000 ученика основних и средњих школа. Они су се такмичили у стоном тенису, пливању, рукомету, одбојци, кошарци, спортској гимнастици, малом фудбалу, стрељаштву, атлетици, кросу и малим олимпијским играма, каратеу, џудоу и тенису. На Републичким такмичењима учествовало је 293 ученика из Новог Сада који су освојили 85 медаља, од тога 24 златних, 31 сребрних и 30 бронзаних медаља.

Доделу признања најуспешнијим школама у спортским такмичењима организује Савез за школски спорт града Новог Сада који сагледава резултате 37 основних и 20 средњих школа. Рангира се сваки успех у школском спорту екипно и појединачно, на општинском, окружном, међуокружном и републичком нивоу што школама доноси одређени број бодова.

Према овим критеријумима, у 2015. години најуспешнија је Основна школа "Јожеф Атила", на другом месту је школа "Милош Црњански", а на трећем "Ђура Јакшић". У категорији средњих школа за најбољу је проглашена Гимназија "Јован Јовановић Змај", друго место је заузела Средња школа "Светозар Милетић", а трећепласирана је Гимназија „Светозар Марковић“.

Нови Сад, 20. новембар 2015. године