Čitaj mi

PRIZNANJA ZA NAJUSPEŠNIJE ŠKOLE U ŠKOLSKIM TAKMIČENJIMA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je svečanosti povodom dodele priznanja školama koje su ostvarile najbolje rezultate na sportskim takmičenjima, od opštinskog do republičkog nivoa, u školskoj 2014/2015. godini.

- Uvek je izuzetno zadovoljstvo dodeljivati priznanja učenicima koji su ostvarili uspeh, jer tako pokazaujemo da se njihov rad vrednuje i podstičemo ih da nastave da se trude. Posebno se zahvaljujem svim profesorima fizičkog koji ostvaruju dobre rezultate u radu sa decom, ali što je još važnije uče decu pravim vrednostima i zdravim stilovima života- izjavio je Predrag Svilar i dodao – Grad prepoznaje značaj školskog sporta i izdvaja značajna sredstva za tu namenu. Ove godine bili smo domaćini značajnim takmičenjima u toj oblasti, kao što su Mala olimpijada i Završno školsko prvenstvo u atletici i trudićemo se da tako bude i u buduće.

U protekloj godini u školskim sportskim takmičenjima koje je organizovao Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje Novog Sada učestvovalo je oko 6000 učenika osnovnih i srednjih škola. Oni su se takmičili u stonom tenisu, plivanju, rukometu, odbojci, košarci, sportskoj gimnastici, malom fudbalu, streljaštvu, atletici, krosu i malim olimpijskim igrama, karateu, džudou i tenisu. Na Republičkim takmičenjima učestvovalo je 293 učenika iz Novog Sada koji su osvojili 85 medalja, od toga 24 zlatnih, 31 srebrnih i 30 bronzanih medalja.

Dodelu priznanja najuspešnijim školama u sportskim takmičenjima organizuje Savez za školski sport grada Novog Sada koji sagledava rezultate 37 osnovnih i 20 srednjih škola. Rangira se svaki uspeh u školskom sportu ekipno i pojedinačno, na opštinskom, okružnom, međuokružnom i republičkom nivou što školama donosi određeni broj bodova.

Prema ovim kriterijumima, u 2015. godini najuspešnija je Osnovna škola "Jožef Atila", na drugom mestu je škola "Miloš Crnjanski", a na trećem "Đura Jakšić". U kategoriji srednjih škola za najbolju je proglašena Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj", drugo mesto je zauzela Srednja škola "Svetozar Miletić", a trećeplasirana je Gimnazija „Svetozar Marković“.

Novi Sad, 20. novembar 2015. godine