Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА ДЕЛЕГАЦИЈУ ОШ "СЕЛНИЦЕ НА ДРАВИ"

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић примио је делегацију ОШ "Селнице на Драви" из истоименог места у Словенији. Гости из Словеније били су градоначелник Селнице Јуриј Леп и директорица школе Јожица Озмец који су са сарадницима дошли у узвратну посету новосадској ОШ „Доситеј Обрадовић“ поводом прославе Дана школе.

- Град Нови Сад је подржао иницијативу о сарадњи између једне новосадске и једне словеначке основне школе која је озваничена потисивањем Протокола о сарадњи. Она служи као светао пример и другим школама како се остварује успешна сарадња у области образовања кроз размену искустава приликом узајманих посета ученика и наставника - рекао је  Александар Петровић.

Градоначелник Селнице на Драви Јуриј Леп захвалио се домаћину на гостопримству и срдачном пријему и изразио задовољство због посете Новом Саду и сарадње између две школе, која се  наставља на обострано задовољство.

Према речима директорице школе Јожице Озмец сарадња са новосадском школом се наставља и у овој школској години.

– Прошле школске године имали смо прилику да боравимо у Новом Саду, а већ у фебруару очекујемо узвратну посету новосадских основаца. Драго нам је да смо у могућности да их угостимо и организујемо разне наставне и ваншколске активности и такмичења у музичком и  ликовном стваралаштву, као и у спортским активностима - додала је директоркица ОШ ""Селнице на Драви".

Нови Сад, 19.  новембар 2015. године