Čitaj mi

PRIJEM ZA DELEGACIJU OŠ "SELNICE NA DRAVI"

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primio je delegaciju OŠ "Selnice na Dravi" iz istoimenog mesta u Sloveniji. Gosti iz Slovenije bili su gradonačelnik Selnice Jurij Lep i direktorica škole Jožica Ozmec koji su sa saradnicima došli u uzvratnu posetu novosadskoj OŠ „Dositej Obradović“ povodom proslave Dana škole.

- Grad Novi Sad je podržao inicijativu o saradnji između jedne novosadske i jedne slovenačke osnovne škole koja je ozvaničena potisivanjem Protokola o saradnji. Ona služi kao svetao primer i drugim školama kako se ostvaruje uspešna saradnja u oblasti obrazovanja kroz razmenu iskustava prilikom uzajmanih poseta učenika i nastavnika - rekao je  Aleksandar Petrović.

Gradonačelnik Selnice na Dravi Jurij Lep zahvalio se domaćinu na gostoprimstvu i srdačnom prijemu i izrazio zadovolјstvo zbog posete Novom Sadu i saradnje između dve škole, koja se  nastavlјa na obostrano zadovolјstvo.

Prema rečima direktorice škole Jožice Ozmec saradnja sa novosadskom školom se nastavlјa i u ovoj školskoj godini.

– Prošle školske godine imali smo priliku da boravimo u Novom Sadu, a već u februaru očekujemo uzvratnu posetu novosadskih osnovaca. Drago nam je da smo u mogućnosti da ih ugostimo i organizujemo razne nastavne i vanškolske aktivnosti i takmičenja u muzičkom i  likovnom stvaralaštvu, kao i u sportskim aktivnostima - dodala je direktorkica OŠ ""Selnice na Dravi".

Novi Sad, 19.  novembar 2015. godine