Читај ми

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О ПРИСТУПАЊУ ГРАДА НОВОГ САДА ПРОЈЕКТУ ДВОЈЕЗИЧНЕ НАСТАВЕ

 

Члан Градског већа за образовање мр Владимир Јелић и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине и потпредседник Владе Војводине Михаљ Њилаш потписали су Протокол о приступању Града Новог Сада пројекту покрајинске владе „Увођење двојезичке наставе на српском и енглеском језику у установама образовања и васпитања на територији Аутономне покрајине Војводине“.

- Нови Сад ће обезбедити све неопходне услове за реализацију овог Протокола, који ће пре свега омогућити да се двојезични припремни програм за предшколце врати у вртиће „Радосног детињства“. Осим тога, ово је правни оквир да и друге школе, осим Змај Јовине гимназије и ОШ „Петефи Шандор“ буду укључене у пројекат двојезичне наставе. Могу да најавим да ће прва од њих бити ОШ „Ђорђе Натошевић“, која је чекала потписивање управо овог документа. Потписивање протокола је увод у сарадњу покрајинског и градског секретаријата за образовање. Велики пројекат који је пред нама, а који ће бити прави тест да ли Град и Покрајина могу да сарађују на пројектима од интереса за наше суграђане, је завршетак централне кухиње ПУ „Радосно детињство“, која би требала да почне са радом током ове године. Централна кухиња ће моћи да припреми 13-15 хиљада оброка дневно, што је довољно не само за вртиће, него и за студентске мензе и трећа лица- рекао је мр Владимир Јелић.

Град Нови Сад уложио је 31 милион динара у обнову Гимназије "Јован Јовановић Змај".  Реконструисан је кров, обновљена фасада, замењене су електроинсталације, поправљен је већи део столарије, а већ две године ради се на адаптацији велике куполе, за шта ће у овој години бити издвојено још 25 милиона динара.

Нови Сад, 27. март 2015. године