Čitaj mi

POTPISAN PROTOKOL O PRISTUPANJU GRADA NOVOG SADA PROJEKTU DVOJEZIČNE NASTAVE

 

Član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine i potpredsednik Vlade Vojvodine Mihalј Nјilaš potpisali su Protokol o pristupanju Grada Novog Sada projektu pokrajinske vlade „Uvođenje dvojezičke nastave na srpskom i engleskom jeziku u ustanovama obrazovanja i vaspitanja na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine“.

- Novi Sad će obezbediti sve neophodne uslove za realizaciju ovog Protokola, koji će pre svega omogućiti da se dvojezični pripremni program za predškolce vrati u vrtiće „Radosnog detinjstva“. Osim toga, ovo je pravni okvir da i druge škole, osim Zmaj Jovine gimnazije i OŠ „Petefi Šandor“ budu uklјučene u projekat dvojezične nastave. Mogu da najavim da će prva od njih biti OŠ „Đorđe Natošević“, koja je čekala potpisivanje upravo ovog dokumenta. Potpisivanje protokola je uvod u saradnju pokrajinskog i gradskog sekretarijata za obrazovanje. Veliki projekat koji je pred nama, a koji će biti pravi test da li Grad i Pokrajina mogu da sarađuju na projektima od interesa za naše sugrađane, je završetak centralne kuhinje PU „Radosno detinjstvo“, koja bi trebala da počne sa radom tokom ove godine. Centralna kuhinja će moći da pripremi 13-15 hilјada obroka dnevno, što je dovolјno ne samo za vrtiće, nego i za studentske menze i treća lica- rekao je mr Vladimir Jelić.

Grad Novi Sad uložio je 31 milion dinara u obnovu Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj". Rekonstruisan je krov, obnovlјena fasada, zamenjene su elektroinstalacije, popravlјen je veći deo stolarije, a već dve godine radi se na adaptaciji velike kupole, za šta će u ovoj godini biti izdvojeno još 25 miliona dinara.

Novi Sad, 27. mart 2015. godine