Читај ми

ПОЧЕО СА РАДОМ ДОМ ЗДРАВЉА НА ВИДОВДАНСКОМ НАСЕЉУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је свечаном отварању новоизграђеног објекта Дома здравља „Нови Сад“ на Видовданском насељу који се налази у Улици Александра Невског бр. 9.

- Некада је на овом месту била обична ливада, а сада житељи овог дела града, имају изграђен нов, модеран објекат Дома здравља у свом комшилуку. Он је потпуно опремљен и спреман да прими прве пацијенте из Видовданског насеља, са Слане баре и Клисе. Укупна вредност ове инвестиције износи 317 милиона динара, а средства су обезбеђена у целости у градском буџету. Од укупног износа, 207 милиона динара уложено је у изградњу објекта, а остало за изградњу приступних саобраћајница и опремање. Што се тиче улагања у инфраструктуру у околини Дома здравља, изграђена је нова саобраћајница између улица Александра Невског и Емануила Јанковића у дужини од 86 метара, са пешачким стазама, 40 нових паркинг места, паркинг местима за бицикле и новом јавном расветом. Улаз у објекат омогућен је преко степеништа, али и рампи за особе с инвалидитетом - рекао је градоначелник Милан Ђурић и додао да је Град од 2012. године у Видовданско насеље уложио милијарду и 300 милиона динара и да наставља са улагањем у ту Месну заједницу која се убрзано развија.

Директор Дома здравља „Нови Сад“ Веселин Бојат истакао је да је то 31. по реду објекат Дома здравља у граду, изграђен на две етаже, укупне површине од 1.045м2 и да садржи 62 просторијe.

- Нови Дом здравља налази се преко пута Најлон пијаце и има Службу опште медицине, педијатрију за школску и предшколску децу, службу гинекологијe, стоматолошку службу, лабораторију и службу поливалентне патронаже. У њему ће радити 25 здравствених радника, од тога 11 лекара и 14 медицинских сестара и техничара – рекао је Бојат нагласивши да ка овој здравственој установи гравитира око 25 000 корисника здравствене заштите.

Нови Сад, 13. фебруар 2024. године