Čitaj mi

POČEO SA RADOM DOM ZDRAVLJA NA VIDOVDANSKOM NASELJU

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je svečanom otvaranju novoizgrađenog objekta Doma zdravlja „Novi Sad“ na Vidovdanskom naselju koji se nalazi u Ulici Aleksandra Nevskog br. 9.

- Nekada je na ovom mestu bila obična livada, a sada žitelji ovog dela grada, imaju izgrađen nov, moderan objekat Doma zdravlja u svom komšiluku. On je potpuno opremljen i spreman da primi prve pacijente iz Vidovdanskog naselja, sa Slane bare i Klise. Ukupna vrednost ove investicije iznosi 317 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena u celosti u gradskom budžetu. Od ukupnog iznosa, 207 miliona dinara uloženo je u izgradnju objekta, a ostalo za izgradnju pristupnih saobraćajnica i opremanje. Što se tiče ulaganja u infrastrukturu u okolini Doma zdravlja, izgrađena je nova saobraćajnica između ulica Aleksandra Nevskog i Emanuila Jankovića u dužini od 86 metara, sa pešačkim stazama, 40 novih parking mesta, parking mestima za bicikle i novom javnom rasvetom. Ulaz u objekat omogućen je preko stepeništa, ali i rampi za osobe s invaliditetom - rekao je gradonačelnik Milan Đurić i dodao da je Grad od 2012. godine u Vidovdansko naselje uložio milijardu i 300 miliona dinara i da nastavlja sa ulaganjem u tu Mesnu zajednicu koja se ubrzano razvija.

Direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselin Bojat istakao je da je to 31. po redu objekat Doma zdravlja u gradu, izgrađen na dve etaže, ukupne površine od 1.045m2 i da sadrži 62 prostorije.

- Novi Dom zdravlja nalazi se preko puta Najlon pijace i ima Službu opšte medicine, pedijatriju za školsku i predškolsku decu, službu ginekologije, stomatološku službu, laboratoriju i službu polivalentne patronaže. U njemu će raditi 25 zdravstvenih radnika, od toga 11 lekara i 14 medicinskih sestara i tehničara – rekao je Bojat naglasivši da ka ovoj zdravstvenoj ustanovi gravitira oko 25 000 korisnika zdravstvene zaštite.

Novi Sad, 13. februar 2024. godine