Читај ми

ПОБОЉШАНИ УСЛОВИ РАДА У ШКОЛИ У БУДИСАВИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са чланом Градског већа за образовање мр Владимиром Јелићем посетиo je Основну школу ''Иво Андрић'' у Будисави у коју је Град уложио значајна средства за реконструкцију како би се ученицима омогућило квалитетније извођење наставе.

- На почетку нове школске године имамо прилику да се уверимо да је највећи део планова за 2015. годину Градска управа за образовање успешно успела да реализује. Град Нови Сад је у ОШ ''Иво Андрић'' у Будисави у 2014/2015. години уложио нешто мање од 18 милиона динара и то за замену крова школе, замену столарије, санитарних чворова и подлоге на отвореном спортском игралишту. Надам се да ће ђаци уживати у спортским активностима, и да ће ова улагања допринети бољим условима за учење – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима градоначелника, последњих година опада број уписане деце у школе у приградским насељима, а притисак на школе у граду је све већи, па је јако важно улагати у побољшање услова живота у приградским насељима, како би се допринело заустављању таквог тренда.

- Један од приоритета градске управе је безбедност деце, па су током ове реконструкције уклоњене азбестне плоче које су потенцијална опасност по здравље деце. То је уједно била и последња акција тог типа, тако да више нема азбестних плоча на основним и средњим школама у Новом Саду. Следећи озбиљнији радови ће бити у Лединцима, где ће бити изграђена фискултурна сала. Вредност те инвестиције је око 70 милиона динара, а циљ нам је да ученици у урбаним срединама и у приградским насељима имају потпуно једнаке услове школавања – истакао је мр Владимир Јелић.

Како је нагласио Јелић, из буџета Града Новог Сада ове године за образовање је издвојено преко 500 милиона динара што показује да Град улаже у образовање, јер препознаје да је то улагање у будућност.

Директор ОШ ''Иво Андрић'' Горан Срдић захвалио се представницима Града на посети и подршци, и рекао да су предузете инвестиције умногоме оплемениле услове рада. Иначе ОШ ''Иво Андрић'' похађа око 300 ђака, а настава се одвија на српском и на мађарском језику.

Нови Сад, 8. септембар 2015. године