Čitaj mi

POBOLJŠANI USLOVI RADA U ŠKOLI U BUDISAVI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa članom Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimirom Jelićem posetio je Osnovnu školu ''Ivo Andrić'' u Budisavi u koju je Grad uložio značajna sredstva za rekonstrukciju kako bi se učenicima omogućilo kvalitetnije izvođenje nastave.

- Na početku nove školske godine imamo priliku da se uverimo da je najveći deo planova za 2015. godinu Gradska uprava za obrazovanje uspešno uspela da realizuje. Grad Novi Sad je u OŠ ''Ivo Andrić'' u Budisavi u 2014/2015. godini uložio nešto manje od 18 miliona dinara i to za zamenu krova škole, zamenu stolarije, sanitarnih čvorova i podloge na otvorenom sportskom igralištu. Nadam se da će đaci uživati u sportskim aktivnostima, i da će ova ulaganja doprineti boljim uslovima za učenje – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima gradonačelnika, poslednjih godina opada broj upisane dece u škole u prigradskim naseljima, a pritisak na škole u gradu je sve veći, pa je jako važno ulagati u poboljšanje uslova života u prigradskim naseljima, kako bi se doprinelo zaustavljanju takvog trenda.

- Jedan od prioriteta gradske uprave je bezbednost dece, pa su tokom ove rekonstrukcije uklonjene azbestne ploče koje su potencijalna opasnost po zdravlje dece. To je ujedno bila i poslednja akcija tog tipa, tako da više nema azbestnih ploča na osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu. Sledeći ozbiljniji radovi će biti u Ledincima, gde će biti izgrađena fiskulturna sala. Vrednost te investicije je oko 70 miliona dinara, a cilj nam je da učenici u urbanim sredinama i u prigradskim naseljima imaju potpuno jednake uslove školavanja – istakao je mr Vladimir Jelić.

Kako je naglasio Jelić, iz budžeta Grada Novog Sada ove godine za obrazovanje je izdvojeno preko 500 miliona dinara što pokazuje da Grad ulaže u obrazovanje, jer prepoznaje da je to ulaganje u budućnost.

Direktor OŠ ''Ivo Andrić'' Goran Srdić zahvalio se predstavnicima Grada na poseti i podršci, i rekao da su preduzete investicije umnogome oplemenile uslove rada. Inače OŠ ''Ivo Andrić'' pohađa oko 300 đaka, a nastava se odvija na srpskom i na mađarskom jeziku.

Novi Sad, 8. septembar 2015. godine