Читај ми

ПЛАЋАЊЕ АУТОБУСКОГ ПРЕВОЗА ПУТЕМ МОБИЛНОГ ТЕЛЕФОНА, БУДИТЕ ПРВИ КОЈИ ЋЕ ТЕСТИРАТИ АПЛИКАЦИЈУ

Град Нови Сад, у сарадњи са ЈГСП Нови Сад и компанијом ДунавНет, у оквиру конзорцијума од 15 учесника из још три европске земље, ради на реализацији пројекта под називом "MobiWallet" који за циљ има креирање система заснованог на савременој информационој технологији и GPS уређајима, а који би путем мобилне апликације омогућио грађанима куповину карте за градски превоз, увид у кретање аутобуса, увид у еколошке информације о појединим деловима града, приступ туристичким информацијама, као и подацима о броју бицикала на станицама"Rent-a-bike".

Фаза тестирања у изолованим условима је завршена и сада се позивају грађани који поседују паметне мобилне телефоне и који користе аутобуску линију број 2 да се укључе у тестирање у реалним условима.

Грађани који се пријаве да буду волонтери у тестирању ове нове потенцијалне услуге, својим коментарима и предлозима омогућиће проверу да ли примењена технолошка решења одговарају стварним потребама путника. Сви који желе да дају свој допринос у процесу стварања овог модерног сервиса могу се пријавити на следећи линк, преузети апликацију и почети са тестирањем на аутобуској линији број 2, која је одабрана за спровођење пилота.

https://docs.google.com/forms/d/1bp_9mD2sSqxZeJucbXt8DXIPRzUe7R3LqqjM8pIxXJo/viewform?c=0&w=1

Апликације ће имати уграђен систем за безбедност података и приватност корисника и на софтверском и на хардверском нивоу, у складу са домаћим и европским легислацијама.
Поред Новог Сада у "MobiWallet" су укључени Сантандер (Шпанија), регион Тоскана (Италија) и Vest Midlands (Велика Британија).

Пун назив пројекта европске уније који се финансира из средстава програма ФП7 је "Mobility and Transport Digital Wallet" ("Мобилност и транспорт дигиталног новчаника"). Више информација можете пронаћи на званичном сајту: http://www.mobiwallet-project.eu/.

Нови Сад, 18. септембар 2015. године