Čitaj mi

PLAĆANJE AUTOBUSKOG PREVOZA PUTEM MOBILNOG TELEFONA, BUDITE PRVI KOJI ĆE TESTIRATI APLIKACIJU

Grad Novi Sad, u saradnji sa JGSP Novi Sad i kompanijom DunavNet, u okviru konzorcijuma od 15 učesnika iz još tri evropske zemlje, radi na realizaciji projekta pod nazivom "MobiWallet" koji za cilj ima kreiranje sistema zasnovanog na savremenoj informacionoj tehnologiji i GPS uređajima, a koji bi putem mobilne aplikacije omogućio građanima kupovinu karte za gradski prevoz, uvid u kretanje autobusa, uvid u ekološke informacije o pojedinim delovima grada, pristup turističkim informacijama, kao i podacima o broju bicikala na stanicama"Rent-a-bike".

Faza testiranja u izolovanim uslovima je završena i sada se pozivaju građani koji poseduju pametne mobilne telefone i koji koriste autobusku liniju broj 2 da se uključe u testiranje u realnim uslovima.

Građani koji se prijave da budu volonteri u testiranju ove nove potencijalne usluge, svojim komentarima i predlozima omogućiće proveru da li primenjena tehnološka rešenja odgovaraju stvarnim potrebama putnika. Svi koji žele da daju svoj doprinos u procesu stvaranja ovog modernog servisa mogu se prijaviti na sledeći link, preuzeti aplikaciju i početi sa testiranjem na autobuskoj liniji broj 2, koja je odabrana za sprovođenje pilota.

https://docs.google.com/forms/d/1bp_9mD2sSqxZeJucbXt8DXIPRzUe7R3LqqjM8pIxXJo/viewform?c=0&w=1

Aplikacije će imati ugrađen sistem za bezbednost podataka i privatnost korisnika i na softverskom i na hardverskom nivou, u skladu sa domaćim i evropskim legislacijama.
Pored Novog Sada u "MobiWallet" su uključeni Santander (Španija), region Toskana (Italija) i Vest Midlands (Velika Britanija).

Pun naziv projekta evropske unije koji se finansira iz sredstava programa FP7 je "Mobility and Transport Digital Wallet" ("Mobilnost i transport digitalnog novčanika"). Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu: http://www.mobiwallet-project.eu/.

Novi Sad, 18. septembar 2015. godine