Читај ми

ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА О РАЗВОЈУ БИЦИКЛИЗМА

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић присуствовао је Панел дискусији која је одржана у оквиру манифестације ''Бициклана фест'' чији је организатор ''Новосадска бициклистичка иницијатива''.

- Развој бициклистичког саобраћаја изузетно је важан за Нови Сад, посебно ако се у обзир узме да много Новосађана бицикл користе као основно превозно средство. Нови Сад има 80км бициклистичких стаза и предњачи у односу на друге градове. То је један од разлога због којег ће Град санирати све уочене недостатке на бициклистичким стазама, Биће освежена саобраћајна сигнализација, а у плану је и изградња нових стаза, као што је правац према Бегечу, тј. рута 6 - истакао је Владимир Стојковић.

Учесници Панел дискусије били су и представници холандске амбасаде, Покрајине, Агенције за безбедност саобраћаја и других релевантних институција. Представници ''Новосадске бициклистичке иницијативе'' истакли су да су јако важни међусекторска сарадња и добра инфраструктура, када је реч о развоју бициклизма и бициклистичког сабраћаја, те да је ''Бициклана фест'' и организован са циљем да окупи све оне који могу допринети унапређивању те области.

Нови Сад, 29. август 2015. године