Čitaj mi

PANEL DISKUSIJA O RAZVOJU BICIKLIZMA

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovao je Panel diskusiji koja je održana u okviru manifestacije ''Biciklana fest'' čiji je organizator ''Novosadska biciklistička inicijativa''.

- Razvoj biciklističkog saobraćaja izuzetno je važan za Novi Sad, posebno ako se u obzir uzme da mnogo Novosađana bicikl koriste kao osnovno prevozno sredstvo. Novi Sad ima 80km biciklističkih staza i prednjači u odnosu na druge gradove. To je jedan od razloga zbog kojeg će Grad sanirati sve uočene nedostatke na biciklističkim stazama, Biće osvežena saobraćajna signalizacija, a u planu je i izgradnja novih staza, kao što je pravac prema Begeču, tj. ruta 6 - istakao je Vladimir Stojković.

Učesnici Panel diskusije bili su i predstavnici holandske ambasade, Pokrajine, Agencije za bezbednost saobraćaja i drugih relevantnih institucija. Predstavnici ''Novosadske biciklističke inicijative'' istakli su da su jako važni međusektorska saradnja i dobra infrastruktura, kada je reč o razvoju biciklizma i biciklističkog sabraćaja, te da je ''Biciklana fest'' i organizovan sa ciljem da okupi sve one koji mogu doprineti unapređivanju te oblasti.

Novi Sad, 29. avgust 2015. godine