Читај ми

ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СКУП НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НОВОМ САДУ

Шеф Канцеларије за локални економски развој Града Новог Сада проф. др Маријана Дукић Мијатовић поздравила је Међународни научни скуп посвећен техници ''Електроспининг нановлакана'' који је организован у оквиру Европске кооперације у науци и технологији COST.

Реч је о промоцији савремене технологије добијања нових сруктурних материјала са специфичним својствима који омогућавају развој иновативних "environment-friendly" производа који имају потенцијалну примену у готово свим областима привреде.

- ''Електроспининг нановлакана'' је техника која је веома битна за глобалне изазове данашњице као што су квалитет воде, безбедност животне средине али и за енергетска питања, што говори о актуелности и неопходности оваквих скупова. Нови Сад је увек био град који подржава научно технолошки развој и иновативност у решавању виталних питања за повећање квалитета живота. Јако нам је драго што је баш наш Универзитет, који образује савремне кадрове и представља извор иновација, домаћин овако важног догађаја – истакла је проф. др Маријана Дукић Мијатовић.

Скуп броји преко 100 учесника, а одржава се од 25. до 27. марта на Универзитету у Новом Саду. О важној научној теми говоре стручњаци из наше и бројних европских земаља, као што су Енглеска, Словенија, Пољска, Швајцарска, Италија, Словачка, Турска и Хрватска.

Нови Сад, 25. март 2015. године