Čitaj mi

OTVOREN MEĐUNARODNI NAUČNI SKUP NA UNIVERZITETU U NOVOM SADU

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada prof. dr Marijana Dukić Mijatović pozdravila je Međunarodni naučni skup posvećen tehnici ''Elektrospining nanovlakana'' koji je organizovan u okviru Evropske kooperacije u nauci i tehnologiji COST.

Reč je o promociji savremene tehnologije dobijanja novih srukturnih materijala sa specifičnim svojstvima koji omogućavaju razvoj inovativnih "environment-friendly" proizvoda koji imaju potencijalnu primenu u gotovo svim oblastima privrede.

- ''Elektrospining nanovlakana'' je tehnika koja je veoma bitna za globalne izazove današnjice kao što su kvalitet vode, bezbednost životne sredine ali i za energetska pitanja, što govori o aktuelnosti i neophodnosti ovakvih skupova. Novi Sad je uvek bio grad koji podržava naučno tehnološki razvoj i inovativnost u rešavanju vitalnih pitanja za povećanje kvaliteta života. Jako nam je drago što je baš naš Univerzitet, koji obrazuje savremne kadrove i predstavlja izvor inovacija, domaćin ovako važnog događaja – istakla je prof. dr Marijana Dukić Mijatović.

Skup broji preko 100 učesnika, a održava se od 25. do 27. marta na Univerzitetu u Novom Sadu. O važnoj naučnoj temi govore stručnjaci iz naše i brojnih evropskih zemalja, kao što su Engleska, Slovenija, Poljska, Švajcarska, Italija, Slovačka, Turska i Hrvatska.

Novi Sad, 25. mart 2015. godine