Читај ми

ОТВОРЕН 54. САЈАМ ТУРИЗМА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић свечано је отворио 54. Међународни сајам туризма који ће трајати до 2. децембра на Новосадском сајму.

- И ове године, Град Нови Сад је поносни домаћин манифестације која се одважно издвојила из чувеног ЛОРИСТ-а и самостално иступа другу годину за редом. Сајам туризма сада представља још један интегрални део слагалице успеха Новосадског сајма, нашег стогодишњака, поносног слављеника великог јубилеја ове године. Излагачима желим много пословних контаката и склопљених уговора, а свим посетиоцима да нађу инспирацију у туристичким понудама. Надам се да ће још више људи него прошле године, током ова три бесплатна сајамска дана, проћи задовољно кроз капије Новосадског сајма -  рекао је градоначелник и потом се осврнуо на резултате које Град Нови Сад бележи у области туризма - Званични подаци показују да је на територији Новог Сада од јануара до септембра ове године боравило близу 175.000 туриста, што представља пораст у односу на исти период прошле године за 11,1 одсто. Такође, у првих девет месеци 2023. године остварено је близу 430.000 ноћења што представља пораст 6,2 процената. Очекујемо да ће до краја године бити остварено рекордних 600.000 ноћења - рекао је градоначелник Милан Ђурић пожелевши добродошлицу излагачима који су дошли из 11 земаља.

Поздравну реч, поред градоначелника, током церемоније, присутнима су упутили и генерални директор Новосадског сајма Никола Ловрић, покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић, генерална конзулка Црне Горе Невенка Ћировић, као и државни секретар у Министарству туризма и омладине Урош Кандић. Преко 240 излагача из земље и иностранства представиће се на овогодишњој сајамској манифестацији чија је Регија партнер Бока Которска, а улаз за посетиоце је бесплатан.

Нови Сад, 30. новембар 2023. године