Čitaj mi

OTVOREN 54. SAJAM TURIZMA U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić svečano je otvorio 54. Međunarodni sajam turizma koji će trajati do 2. decembra na Novosadskom sajmu.

- I ove godine, Grad Novi Sad je ponosni domaćin manifestacije koja se odvažno izdvojila iz čuvenog LORIST-a i samostalno istupa drugu godinu za redom. Sajam turizma sada predstavlja još jedan integralni deo slagalice uspeha Novosadskog sajma, našeg stogodišnjaka, ponosnog slavljenika velikog jubileja ove godine. Izlagačima želim mnogo poslovnih kontakata i sklopljenih ugovora, a svim posetiocima da nađu inspiraciju u turističkim ponudama. Nadam se da će još više ljudi nego prošle godine, tokom ova tri besplatna sajamska dana, proći zadovoljno kroz kapije Novosadskog sajma -  rekao je gradonačelnik i potom se osvrnuo na rezultate koje Grad Novi Sad beleži u oblasti turizma - Zvanični podaci pokazuju da je na teritoriji Novog Sada od januara do septembra ove godine boravilo blizu 175.000 turista, što predstavlja porast u odnosu na isti period prošle godine za 11,1 odsto. Takođe, u prvih devet meseci 2023. godine ostvareno je blizu 430.000 noćenja što predstavlja porast 6,2 procenata. Očekujemo da će do kraja godine biti ostvareno rekordnih 600.000 noćenja - rekao je gradonačelnik Milan Đurić poželevši dobrodošlicu izlagačima koji su došli iz 11 zemalja.

Pozdravnu reč, pored gradonačelnika, tokom ceremonije, prisutnima su uputili i generalni direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, generalna konzulka Crne Gore Nevenka Ćirović, kao i državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić. Preko 240 izlagača iz zemlje i inostranstva predstaviće se na ovogodišnjoj sajamskoj manifestaciji čija je Regija partner Boka Kotorska, a ulaz za posetioce je besplatan.

Novi Sad, 30. novembar 2023. godine