Читај ми

ОСНОВЦИ ИЗ СЛОВЕНИЈЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Члан Градског већа образовање мр Владимир Јелић заједно са шефом Kабинета градоначелника Новог Сада Александром Петровићем примио је делегацију ОШ "Доситеј Обрадовић" из Новог Сада и "Селницe на Драви" из истоименог места у Словенији. Гости из Словеније, на челу са директорицом Јожицом Озмец, дошли су у узвратну посету новосадској школи, чији су ђаци и наставници у децембру боравили недељу дана у Словенији.

- Ово је прва оваква сарадња између једне новосадске и словеначке основне школе, која је за пример и нашим другим школама. Град Нови Сад је подржао иницијативу о сарадњи обезбедивши превоз за децу и професоре, а драго ми је да смо сада у прилици да угостимо и њихове основце што говори о лепом примеру наставка сарадње – истакао је мр Владимир Јелић.

Према речима директора ОШ "Доситеј Обрадовић" Станка Паунића сарадња са словеначком школом се наставља на обострано задовољство.

– Током шестодневног боравка у Словенији наша деца су уживала у дружењу са својим вршњацима, а сад смо у могућности да им узвратимо гостопримство, будемо добри домаћини и  покажемо културне и друге знаменитости нашег града – додао је директор ОШ "Доситеј Обрадовић".

Нови Сад, 20. април 2015. године