Čitaj mi

OSNOVCI IZ SLOVENIJE U POSETI NOVOM SADU

Član Gradskog veća obrazovanje mr Vladimir Jelić zajedno sa šefom Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandrom Petrovićem primio je delegaciju OŠ "Dositej Obradović" iz Novog Sada i "Selnice na Dravi" iz istoimenog mesta u Sloveniji. Gosti iz Slovenije, na čelu sa direktoricom Jožicom Ozmec, došli su u uzvratnu posetu novosadskoj školi, čiji su đaci i nastavnici u decembru boravili nedelјu dana u Sloveniji.

- Ovo je prva ovakva saradnja između jedne novosadske i slovenačke osnovne škole, koja je za primer i našim drugim školama. Grad Novi Sad je podržao inicijativu o saradnji obezbedivši prevoz za decu i profesore, a drago mi je da smo sada u prilici da ugostimo i njihove osnovce što govori o lepom primeru nastavka saradnje – istakao je mr Vladimir Jelić.

Prema rečima direktora OŠ "Dositej Obradović" Stanka Paunića saradnja sa slovenačkom školom se nastavlјa na obostrano zadovolјstvo.

– Tokom šestodnevnog boravka u Sloveniji naša deca su uživala u druženju sa svojim vršnjacima, a sad smo u mogućnosti da im uzvratimo gostoprimstvo, budemo dobri domaćini i  pokažemo kulturne i druge znamenitosti našeg grada – dodao je direktor OŠ "Dositej Obradović".

Novi Sad, 20. april 2015. godine