Читај ми

ОДРЖАН СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА У КАЋУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је свечаном пријему првака у Oсновној школи ''Ђура Јакшић'' у Каћу. Том приликом он им је пожелео срећан почетак школовања, да буду добри ђаци и добри другови.

- Био сам на пријему првака у две школе у граду, а била ми је жеља да тим поводом посетим школу и у приградском насељу, јер су сви делови Новог Сада подједнако важни. Посебно ми је драго што се у овој школи не смањује број ђака, то није уобичајено за приградска насеља, и може само да служи на понос. Првацима желим да са осмехом иду у школу, и да се са осмехом из ње враћају, да уживају у учењу и дружењу - истакао је градоначелник Милош Вучевић и пожелео свим ученицима школа у Новом Саду срећну нову школску годину.

Школа у Каћу основана је 1763. године, када је имала девет ученика и учитеља Илију Петровића, који је у Каћу службовао више од двадесет година. Године 1900. школа је имала 391 ученика и шест наставника. Данас школа, названа по познатом песнику, сликару и боему Ђури Јакшићу, има 1042 ученика, у 40 одељења, 87 запослених, међу њима 63 професора, наставника и учитеља. Према речима в.д. директора Верице Летић школа од ове године постаје богатија за 129 ђака који ће бити распоређени у 5 одељења.

Школска година у Србији почиње у уторак 1. септембра, а у Војводини се прво полугодиште завршава 23. децембра.

Нови Сад, 31. август 2015. године