Čitaj mi

ODRŽAN SVEČANI PRIJEM PRVAKA U KAĆU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanom prijemu prvaka u Osnovnoj školi ''Đura Jakšić'' u Kaću. Tom prilikom on im je poželeo srećan početak školovanja, da budu dobri đaci i dobri drugovi.

- Bio sam na prijemu prvaka u dve škole u gradu, a bila mi je želja da tim povodom posetim školu i u prigradskom naselju, jer su svi delovi Novog Sada podjednako važni. Posebno mi je drago što se u ovoj školi ne smanjuje broj đaka, to nije uobičajeno za prigradska naselja, i može samo da služi na ponos. Prvacima želim da sa osmehom idu u školu, i da se sa osmehom iz nje vraćaju, da uživaju u učenju i druženju - istakao je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo svim učenicima škola u Novom Sadu srećnu novu školsku godinu.

Škola u Kaću osnovana je 1763. godine, kada je imala devet učenika i učitelja Iliju Petrovića, koji je u Kaću službovao više od dvadeset godina. Godine 1900. škola je imala 391 učenika i šest nastavnika. Danas škola, nazvana po poznatom pesniku, slikaru i boemu Đuri Jakšiću, ima 1042 učenika, u 40 odeljenja, 87 zaposlenih, među njima 63 profesora, nastavnika i učitelja. Prema rečima v.d. direktora Verice Letić škola od ove godine postaje bogatija za 129 đaka koji će biti raspoređeni u 5 odeljenja.

Školska godina u Srbiji počinje u utorak 1. septembra, a u Vojvodini se prvo polugodište završava 23. decembra.

Novi Sad, 31. avgust 2015. godine