Читај ми

ОДРЖАН САСТАНАК СА УДРУЖЕЊИМА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић одржао је радни састанак са удружењима особа са инвалидитетом на ком су представници удружења изнели проблеме са којима се сусрећу у свом раду. Састанку су присуствовали представници Удружења грађана за церебралну и дечију парализу "Сунце", Удружења параплегичара и квадриплегичара новосадског региона, Савеза инвалида рада Војводине, Организација инвалида рада за Град Нови Сад и Удружења оболелих од мултипле склерозе Јужнобачког округа „Мултис".

Представници удружења особа са инвалидитетом изнели су проблеме који се углавном односе на недостатак средства за њихово функционисање током године, као и за превоз особа са инвалидитетом и за персоналну асистенцију.

Према речима шефа Кабинета градоначелника Александра Петровића Конкурс за избор програма у области социјалне заштите у 2016. години биће реализован већ у јануару ради ефикасније динамике исплате и поштовања приоритета за репрезентативна удружења, а ради омогућавања континуитета њиховог рада.

На састанку је такође дат Предлог за прецизирање услова конкурса у којем би се узела у обзир чињеница када су удружења основана, њихово претходно искуство у реализацији пројеката, број чланова и обим активности.

Нови Сад, 17. новембар 2015. године