Читај ми

ОБЕЛЕЖЕНО 30 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ОШ “МИРОСЛАВ АНТИЋ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је свечаној прослави 30 година постојања Основне школе „Мирослав Антић“ која се налази у Футогу. Основна школа „Мирослав Антић“ изграђена је средствима месног самодоприноса, а са радом је почела 14. октобра 1985. године. Школу похађа око 1000 ученика од првог до осмог разреда распоређених у 37 одељења, а настава се одвија у две смене у 10 учионица за разредну наставу и 14 специјализованих учионица за предметну наставу. Чувени песник Мирослав Антић је рођен давног 14. марта 1932. године, а управо је датум његовог рођења изабран за Дан школе.

- Надам се да ће ОШ „Мирослав Антић“ наставити квалитетно да образује и васпитава наше младе суграђане. Футожани, али и Новосађани могу само да буду поносни на рад ове школе у претходних 30 година. Желим им још пуно великих годишњица и јубилеја, али првенствено им желим пуне учионице деце. Најважније је да школе проширују своје капацитете, да имамо што више деце у школама, а на учитељима и наставницима је да им пруже квалитетно образовање и васпитање - рекао је градоначелник и пожелео свим ученицима и запосленима срећан Дан школе.

У оквиру свечаног програма обележавања три деценије постојања школе, а у знак сећања на легендарног уметника по којем је Школа добила име, ученици су, имеђу осталог, рецитовали Антићеве стихове. Град Нови Сад је у част и славу песника Мирослава Антића установио "Антићеве дане" као културну манифестацију од посебног значаја која ће у Новом Саду трајати до сутра, када ће званичници Града положити венце на Антићев гроб.

Нови Сад, 13. март 2015. године