Čitaj mi

OBELEŽENO 30 GODINA POSTOJANJA OŠ “MIROSLAV ANTIĆ“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanoj proslavi 30 godina postojanja Osnovne škole „Miroslav Antić“ koja se nalazi u Futogu. Osnovna škola „Miroslav Antić“ izgrađena je sredstvima mesnog samodoprinosa, a sa radom je počela 14. oktobra 1985. godine. Školu pohađa oko 1000 učenika od prvog do osmog razreda raspoređenih u 37 odeljenja, a nastava se odvija u dve smene u 10 učionica za razrednu nastavu i 14 specijalizovanih učionica za predmetnu nastavu. Čuveni pesnik Miroslav Antić je rođen davnog 14. marta 1932. godine, a upravo je datum njegovog rođenja izabran za Dan škole.

- Nadam se da će OŠ „Miroslav Antić“ nastaviti kvalitetno da obrazuje i vaspitava naše mlade sugrađane. Futožani, ali i Novosađani mogu samo da budu ponosni na rad ove škole u prethodnih 30 godina. Želim im još puno velikih godišnjica i jubileja, ali prvenstveno im želim pune učionice dece. Najvažnije je da škole proširuju svoje kapacitete, da imamo što više dece u školama, a na učiteljima i nastavnicima je da im pruže kvalitetno obrazovanje i vaspitanje - rekao je gradonačelnik i poželeo svim učenicima i zaposlenima srećan Dan škole.

U okviru svečanog programa obeležavanja tri decenije postojanja škole, a u znak sećanja na legendarnog umetnika po kojem je Škola dobila ime, učenici su, imeđu ostalog, recitovali Antićeve stihove. Grad Novi Sad je u čast i slavu pesnika Miroslava Antića ustanovio "Antićeve dane" kao kulturnu manifestaciju od posebnog značaja koja će u Novom Sadu trajati do sutra, kada će zvaničnici Grada položiti vence na Antićev grob.

Novi Sad, 13. mart 2015. godine