Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ЈГСП НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је свечаном обележавању Дана ЈГСП „Нови Сад“ и том приликом, уз честитку, посебно се захвалио свим запосленима што предано раде на томе да обезбеде квалитетан јавни превоз за све Новосађане.

- Већ три године сарађујемо и сусрећемо се са разним изазовима, са лепим догађајима и мање лепим, али најважније је да смо направили помаке, а посебно у претходних годину дана. Данас је предузеће много стабилније и пословање је организовано на начин како то Новосађани очекују. Убеђен сам да имамо најбољи градски превоз у држави. Радује ме што је набављено 16 нових аутобуса, што се посебна пажња посвећује безбедности путника и што ће бити уведене камере у аутобусе. Очекујем да предузеће буде што оперативније, очекујем и корекцију цене превоза у приградском саобраћају, као и набавку нових зглобних аутобуса. Град је спреман да следеће године још озбиљније приступи питању цене карата за посебне категорије становништва. Пре нас олако су се делиле бесплатне карте па је то сада нама стигло на наплату, али Град ће сигурно бити уз ЈГСП када је реч о том питању – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима начелнице Управе за саобраћај и путеве Викторије Пауновић предузеће се поред своје основне делатности бави и инвестицијама и користи своје властите ресурсе. Како је истакла, из сопствених средстава рекаросирали су три аутобуса, а до краја године рекаросираће још два. Такође успели су да за пет процената повећају коефицијент техничке исправности возила што доприноси бољој безбедности.

Члан градског већа за саобраћај Немања Вукчевић је колегама из ЈГСП поручио да само наставе да раде као и до сада.

- Посебно сам импресиониран пословном филозофијом предузећа која се ослања на сопствене капацитете, који су и техничком и у људском смислу заиста велики – рекао је Немања Вукчевић.

Директор ЈГСП „Нови Сад“ Милан Станивуковић оценио је да су постигнути резултати најбољи показатељи доследности када је реч о зацртаним циљевима. Он је изјавио да је руководство предузећа испунило обећања и да је за кратко време много урађено на побољшању безбедности путника и подизању квалитета услуге на виши ниво без подизања цена услуге.

Нови Сад, 30. септембар 2015. године