Čitaj mi

OBELEŽEN DAN JGSP NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanom obeležavanju Dana JGSP „Novi Sad“ i tom prilikom, uz čestitku, posebno se zahvalio svim zaposlenima što predano rade na tome da obezbede kvalitetan javni prevoz za sve Novosađane.

- Već tri godine sarađujemo i susrećemo se sa raznim izazovima, sa lepim događajima i manje lepim, ali najvažnije je da smo napravili pomake, a posebno u prethodnih godinu dana. Danas je preduzeće mnogo stabilnije i poslovanje je organizovano na način kako to Novosađani očekuju. Ubeđen sam da imamo najbolji gradski prevoz u državi. Raduje me što je nabavljeno 16 novih autobusa, što se posebna pažnja posvećuje bezbednosti putnika i što će biti uvedene kamere u autobuse. Očekujem da preduzeće bude što operativnije, očekujem i korekciju cene prevoza u prigradskom saobraćaju, kao i nabavku novih zglobnih autobusa. Grad je spreman da sledeće godine još ozbiljnije pristupi pitanju cene karata za posebne kategorije stanovništva. Pre nas olako su se delile besplatne karte pa je to sada nama stiglo na naplatu, ali Grad će sigurno biti uz JGSP kada je reč o tom pitanju – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima načelnice Uprave za saobraćaj i puteve Viktorije Paunović preduzeće se pored svoje osnovne delatnosti bavi i investicijama i koristi svoje vlastite resurse. Kako je istakla, iz sopstvenih sredstava rekarosirali su tri autobusa, a do kraja godine rekarosiraće još dva. Takođe uspeli su da za pet procenata povećaju koeficijent tehničke ispravnosti vozila što doprinosi boljoj bezbednosti.

Član gradskog veća za saobraćaj Nemanja Vukčević je kolegama iz JGSP poručio da samo nastave da rade kao i do sada.

- Posebno sam impresioniran poslovnom filozofijom preduzeća koja se oslanja na sopstvene kapacitete, koji su i tehničkom i u ljudskom smislu zaista veliki – rekao je Nemanja Vukčević.

Direktor JGSP „Novi Sad“ Milan Stanivuković ocenio je da su postignuti rezultati najbolji pokazatelji doslednosti kada je reč o zacrtanim ciljevima. On je izjavio da je rukovodstvo preduzeća ispunilo obećanja i da je za kratko vreme mnogo urađeno na poboljšanju bezbednosti putnika i podizanju kvaliteta usluge na viši nivo bez podizanja cena usluge.

Novi Sad, 30. septembar 2015. godine