Читај ми

НОВИ САД АКТИВНО РАДИ НА РЕШАВАЊУ ВАЖНИХ ПИТАЊА

Гостујући у Јутарњем програму Радио-телевизије Србије градоначелник Новог Сада Милош Вучевић осврнуо се на неколико важних тема од виталног интереса за Град. Како је истакао, иако повећан број деце ствара притисак око уписа у вртиће, та га чињеница радује, јер показује да Нови Сад расте.

- Ове године отворили смо два нова вртића, и два објекта смо надоградили, па имамо рекордан број уписане деце, односно преко 16 000 малишана. Нови Сад је први почео да финансира боравак деце у приватним вртићима. Град има уговор са 22 приватна вртића, а ускоро ће потписати такав уговор са још два. Субвенционишемо боравак за преко 1700 деце у приватним вртићима, а циљ нам је да нестане листа чекања за упис – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

У разговору на националном јавном медијском сервису градоначелник је такође поменуо подстицаје за породице са троје и више деце, као и за посебне категорије становништва. Према његовим речима деца из таквих породица имају предност приликом уписа у вртиће, а ове године уписано је 300 нове деце из вишечланих породица којa испуњавају услове за бесплатан боравак.

- Било би изузетно добро и за Нови Сад, али и за Србију, када бисмо освојили титулу Европске престонице културе 2021. године, међутим и само учешће у званичној конкуренцији представља добру промоцију нашег града и наше државе. Нови Сад, са значајним установама културе као што су Матица српска, Српско народно позориште и са важним фестивалима као што су EXIT, Номус, Змајеве дечје игре, Фестивал уличних свирача и други, с пуним правом ради на тој иницијативи – рекао је градоначелник Милош Вучевић и подсетио да је Нови Сад у најужем избору и за добијање звања Омладинске престонице Европе 2018. године.

Говорећи о актуелном проблему са мигрантима градоначелник је поменуо да Новосађани помажу и сакупљају помоћ за избеглице, али да у граду нема миграната. Када је реч о приоритетима градске администрације Милош Вучевић је издвојио активности на отварању нових радних места, нагласивши да Град ужива пуну подршку премијера Србије и њговог кабинета на том пољу.

Нови Сад, 7. септембар 2015. године