Читај ми

МЛАДИ РУКОМЕТАШИ ИЗ ДОРТМУНДА У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић примили су у Градској кући младе рукометаше из  Дортмунда који у оквиру спортске сарадње између градова побратима, као гости Рукометног клуба „Југовић“ бораве у Новом Саду.

-Град Нови Сад негује добре односе са својим градовима побратимима. Поносни смо на спортску сарадњу са Дортмундом, а један од најзначајнијих аспеката те сарадње су управо путовања где млади спортисти имају прилику да се друже и на прави начин упознају и доживе нашу земљу, Нови Сад и његове становнике – изјавио је Предраг Свилар.

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић истакао је да Нови Сад и  Дортмунд већ 33 године везује искрено пријатељство и разумевање, а да је најплоднија сарадња реализована на пољу хуманитарних активности, културе и спорта. Он је подсетио на успех новосадских атлетичара на Спортским атлетским играма у Дортмунду и гостима пожелео пријатан боравак и да поново дођу Нови Сад.

Рукометаши из клуба „Oespel-Kley“ из Дортмунда, бораве у Новом Саду од 9. до 12. октобра. Том приликом учествовали су на турниру „Нови Сад град пријатељства и рукомета“ где су се такмичили са екипама: Слога из Хртковаца, Војводина из Новог Сада, ЖСК Жабаљ, Југовић из Каћа и Лавови из Бачке Паланке. Поред спортских активности рукометаши из Дортмунда имаће прилику да обиђу Петроварадинску тврђаву и неке од културних установа у Новом Саду. Њихови вршњаци из Новог Сада узвратиће им посету у децембру, када се у Дортмунду одржава међународни турнир „До куп“.

Нови Сад, 12. октобар 2015. године