Čitaj mi

MLADI RUKOMETAŠI IZ DORTMUNDA U POSETI NOVOM SADU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primili su u Gradskoj kući mlade rukometaše iz  Dortmunda koji u okviru sportske saradnje između gradova pobratima, kao gosti Rukometnog kluba „Jugović“ borave u Novom Sadu.

-Grad Novi Sad neguje dobre odnose sa svojim gradovima pobratimima. Ponosni smo na sportsku saradnju sa Dortmundom, a jedan od najznačajnijih aspekata te saradnje su upravo putovanja gde mladi sportisti imaju priliku da se druže i na pravi način upoznaju i dožive našu zemlju, Novi Sad i njegove stanovnike – izjavio je Predrag Svilar.

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović istakao je da Novi Sad i  Dortmund već 33 godine vezuje iskreno prijateljstvo i razumevanje, a da je najplodnija saradnja realizovana na polju humanitarnih aktivnosti, kulture i sporta. On je podsetio na uspeh novosadskih atletičara na Sportskim atletskim igrama u Dortmundu i gostima poželeo prijatan boravak i da ponovo dođu Novi Sad.

Rukometaši iz kluba „Oespel-Kley“ iz Dortmunda, borave u Novom Sadu od 9. do 12. oktobra. Tom prilikom učestvovali su na turniru „Novi Sad grad prijateljstva i rukometa“ gde su se takmičili sa ekipama: Sloga iz Hrtkovaca, Vojvodina iz Novog Sada, ŽSK Žabalj, Jugović iz Kaća i Lavovi iz Bačke Palanke. Pored sportskih aktivnosti rukometaši iz Dortmunda imaće priliku da obiđu Petrovaradinsku tvrđavu i neke od kulturnih ustanova u Novom Sadu. Njihovi vršnjaci iz Novog Sada uzvratiće im posetu u decembru, kada se u Dortmundu održava međunarodni turnir „Do kup“.

Novi Sad, 12. oktobar 2015. godine