Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА ПУТНОЈ ИНФРАСТРУКТУРИ У ВЕТЕРНИКУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, посетио је Ветерник и том приликом обишао радове на изградњи и поправци коловоза који се изводе у том приградском насељу. Обилазак је започет у Радничкој улици која је асфалтирана у претходним недељама, за шта је из градског буџета издвојено скоро 12 милиона динара.

- Ове године у Ветернику асфалтирано је 26 улица у вредности од око 130 милиона динара. Вредни путари и даље раде пуном паром. Поред тога у Ветернику је ове године завршена и изградња канализације дужине два километра у сливу Улице Нова 105, а летос смо завршили и радове на изградњи бициклистичке стазе Нови Сад – Бегеч од Улице Симе Матавуља у Новом Саду до Дунавске улице у Футогу дужине око 10 километара, која пролази кроз насеље Ветерник. Тренутно се ради на пројектовању 15 километара канализације за Ветерник, у шта улажемо 11,4 милиона динара, а имамо још доста посла када је ово насеље у питању. Ускоро следи пројектовање, а након тога и изградња објекта Дома здравља. За наше најстарије суграђане биће направљен и кутак за пензионере где ће моћи да се окупљају – рекао је градоначелник.

У последњих 11 година, Град Нови Сад уложио је 16 милијарди динара у путну инфраструктуру, а то је износ без средстава које Министарство грађевинарства издваја за санацију државних праваца који пролазе кроз град попут улице Кнеза Милоша, Венизелосове и Новосадског пута која је рађена ове године. У периоду од 2012-2023.  године у Ветерник је уложено 2 милијарде и 800 милиона динара из буџета Града.

Нови Сад, 27. новембар 2023. године