Čitaj mi

GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE NA PUTNOJ INFRASTRUKTURI U VETERNIKU

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, posetio je Veternik i tom prilikom obišao radove na izgradnji i popravci kolovoza koji se izvode u tom prigradskom naselju. Obilazak je započet u Radničkoj ulici koja je asfaltirana u prethodnim nedeljama, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno skoro 12 miliona dinara.

- Ove godine u Veterniku asfaltirano je 26 ulica u vrednosti od oko 130 miliona dinara. Vredni putari i dalje rade punom parom. Pored toga u Veterniku je ove godine završena i izgradnja kanalizacije dužine dva kilometra u slivu Ulice Nova 105, a letos smo završili i radove na izgradnji biciklističke staze Novi Sad – Begeč od Ulice Sime Matavulja u Novom Sadu do Dunavske ulice u Futogu dužine oko 10 kilometara, koja prolazi kroz naselje Veternik. Trenutno se radi na projektovanju 15 kilometara kanalizacije za Veternik, u šta ulažemo 11,4 miliona dinara, a imamo još dosta posla kada je ovo naselje u pitanju. Uskoro sledi projektovanje, a nakon toga i izgradnja objekta Doma zdravlja. Za naše najstarije sugrađane biće napravljen i kutak za penzionere gde će moći da se okupljaju – rekao je gradonačelnik.

U poslednjih 11 godina, Grad Novi Sad uložio je 16 milijardi dinara u putnu infrastrukturu, a to je iznos bez sredstava koje Ministarstvo građevinarstva izdvaja za sanaciju državnih pravaca koji prolaze kroz grad poput ulice Kneza Miloša, Venizelosove i Novosadskog puta koja je rađena ove godine. U periodu od 2012-2023.  godine u Veternik je uloženo 2 milijarde i 800 miliona dinara iz budžeta Grada.

Novi Sad, 27. novembar 2023. godine