Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА О АКТУЕЛНИМ ГРАДСКИМ И РЕПУБЛИЧКИМ ТЕМАМА

Гостујући у емисији ''Београде добро јутро'' на телевизији ''Студио Б'' градоначелник Новог Сада Милош Вучевић говорио је о актуелним друштвено-политичким темама. Он је рекао да и даље нема прилива емигранта у Новом Саду, али да Новосађани исказују солидарност у бројним хуманитраним акцијама цивилних организација. Коментаришући фотографију која је преплавила социјалне мреже, а на којој српски полицајац држи дете у наручју, Милош Вучевић је оценио да је то права слика Србије која је допринела позитивном медијском преокрету у представљању Србије у свету.

На питање какав је његов став о појављивању компромитујућих снимака Ивице Дачића са Родољубом Радуловићем, градоначелник је изјавио да главну реч о тој и сличним темама има премијер Србије.

- Најважније је мишљење премијера, јер је он добио подршку грађана да формира владу. Као главни носилац политичких активности он полаже рачуне грађанима. Међутим, слажем се са министром Стефановићем да није питање зашто се снимак појавио, него зашто је дошло до таквог сусрета. Очекујем да у наредном периоду многа питања у вези са тим случајем добију одговоре – истакао је Милош Вучевић.

Градоначелник Новог Сада изразио је очекивање да се у демократској дискусији, трезвено и аргументима дође до закључка да ли треба да се одрже ванредни избори.

- Неколико нас из Српске напредне странке предлагало је 20. децембар као термин за редовне покрајинске и локалне изборе, јер би се тада налазили у последњих шест месеци овог мандата. То се догађало у политичкој пракси Србије, то су редовни избори, и нема у таквом предлогу ничег неуставног и незаконитог. Међутим, очигледно да је Бојану Пајтићу важан сваки сат који ће провести на позицији на којој је протеклих 12 година, док Демократска странка 16 година влада у Војводини. Тешко је онда разумети када они држе предавања шта и како треба да се ради, а сами толико дуго владају и сведоци смо бројних афера које су нас задесиле свих тих година – нагласио је Вучевић.

Током гостовања градоначелник Милош Вучевић рекао је да је изградња Друмско-железничког моста у Новом Саду државно питање, и изразио очекивање да ће, након издвајања додатних средстава која нису мала за Град, извођач радова имати континуитет, и да ће испоштовати, продужен рок за завршетак посла.

- Град Нови Сад преко 11 посто буџета издваја за предшколску установу, што је убедљиво највеће појединачно издвајање. Ове године имамо уписано рекордних 16 000 деце, први смо у Србији почели да субвенционишемо боравак у приватним вртићима, и имамо уговор са 24 таква објекта – рекао је градоначелник Вучевић и додао да упркос свим улагањима и даље око 1 500 деце остаје неуписано. Његово мишљење је да је економичније за локалне самоуправе да финансирају боравак у приватним вртићима него да проширују капацитете државних.

Нови Сад, 10. септембар 2015. године