Читај ми

ДОДЕЉЕНА ПОМОЋ У ВИДУ ГРАЂЕВИНСКОГ МАТЕРИЈАЛА ЗА ИЗБЕГЛА ЛИЦА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић доделио је Уговоре за бесповратну једнократну помоћ у виду грађевинског материјала интерно расељеним лицима и избеглицама на територији Новог Сада, ради побољшања услова становања. Укупно 17 уговора, за које је из буџета Града издвојено 5 500 000 динара, потписано је данас у Градској кући.

- Један сложен процес обезбеђивања помоћи за ибеглице је успешно реализован у Новом Саду, и то уз велику подршку Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и захваљујући великом ангажовању Градске управе за социјалну и дечију заштиту. Избегла лица која живе у Новом Саду прошла су кроз турбулентна времена и ситуације и надам се да се лепо осећају у Новом Саду. Након немилих догађаја који су довели до миграције становништва у наш град, Нови Сад је показао велико срце, а и данас прима све грађане раширених руку. То је град свих грађана, без обзира на то да ли су рођењем или досељењем постали Новосађани. Грађевински материјал ће вероватно олакшати многима завршетак изградње породичних домова, а ми ћемо упоредо, као и до сад, бити посвећени решавању инфраструктурних проблема у приградским насељима, јер тежимо томе да на целој територији града имамо исте услове за живот - рекао је градоначелник Милош Вучевић и пожелео корисницима да што пре заврше своје објекте и  да тиме обезбеде боље услове за живот.

Град Нови Сад је са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије закључио Уговор о сарадњи на реализацији Програма коришћења средстава и решавања стамбених потреба и других потреба интеграције избеглица. У складу са обавезама из Уговора Град је путем Комисије за избор корисника помоћи за побољшање услова становања тих лица објавио Јавни позив. У питању је поступак за избор корисника за доделу помоћи у грађевинском материјалу породицама избеглица на територији Града Новог Сада. Након спроведеног поступка изабрано је 17 корисника, који су испуњавали услове по Јавном позиву и њима је додељена помоћ у грађевинском материјалу за побољшање услова становања.

Нови Сад, 27. август 2015. године