Читај ми

АМБАСАДОР ЦРНЕ ГОРЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo je у Градској кући амбасадора Црне Горе у Републици Србији Бранислава Мићуновића и генералног конзула Црне Горе у Републици Србији Миодрага Канкараша.

Градоначелник Вучевић је гостима пожелео добродошлицу и истакао да Град Нови Сад има одличне односе са црногорским градом Будвом, са којим је и побратим, као и са Тивтом, са којим има успостављене пријатељске односе. Он је нагласио да је генерално добра сарадња Новог Сада са градовима из Црне Горе резултирала одржавањем једног дела музичког  фестивала „EXIT“ на црногорском приморју.

Амбасадор Црне Горе Бранислав Мићуновић захвалио се градоначелнику на срдачном пријему и изразио задовољство што је у првој званичној посети Новом Саду. Он је оценио да односи Србије и Црне Горе иду узлазном путањом и да се та добра сарадња одражава и на сарадњу међу локалним самоуправама две земље.

Градоначелник Милош Вучевић рекао је да је поносан на чињеницу што се Град Нови Сад налази у најужем кругу за избор Омладинске престонице Европе 2018. године, ако и да је озбиљан кандидат за Европску престоницу културе 2021. године. Гости су са градоначелником дискутовали о сарадњи у области културе, а посебно се током разговора истакла тема везана за позоришну уметност и за велики број фестивала којима се Нови Сад поноси.

Саговорници су на састанку нагласили чињеницу да је сарадња две земље најинтензивнија на пољу културе, спорта и образовања, али и да постоје развојне шансе у области привреде. Амбасадор Мићуновић је тим поводом додао да је Црна Гора земља-партнер овогодишњег сајма „Лорист“ и да ће то бити прилика за сусрет привредника из Црне Горе и Србије.

 

Нови Сад, 24. септембар 2015. године