Čitaj mi

AMBASADOR CRNE GORE U POSETI NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Crne Gore u Republici Srbiji Branislava Mićunovića i generalnog konzula Crne Gore u Republici Srbiji Miodraga Kankaraša.

Gradonačelnik Vučević je gostima poželeo dobrodošlicu i istakao da Grad Novi Sad ima odlične odnose sa crnogorskim gradom Budvom, sa kojim je i pobratim, kao i sa Tivtom, sa kojim ima uspostavljene prijateljske odnose. On je naglasio da je generalno dobra saradnja Novog Sada sa gradovima iz Crne Gore rezultirala održavanjem jednog dela muzičkog  festivala „EXIT“ na crnogorskom primorju.

Ambasador Crne Gore Branislav Mićunović zahvalio se gradonačelniku na srdačnom prijemu i izrazio zadovoljstvo što je u prvoj zvaničnoj poseti Novom Sadu. On je ocenio da odnosi Srbije i Crne Gore idu uzlaznom putanjom i da se ta dobra saradnja odražava i na saradnju među lokalnim samoupravama dve zemlje.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da je ponosan na činjenicu što se Grad Novi Sad nalazi u najužem krugu za izbor Omladinske prestonice Evrope 2018. godine, ako i da je ozbiljan kandidat za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Gosti su sa gradonačelnikom diskutovali o saradnji u oblasti kulture, a posebno se tokom razgovora istakla tema vezana za pozorišnu umetnost i za veliki broj festivala kojima se Novi Sad ponosi.

Sagovornici su na sastanku naglasili činjenicu da je saradnja dve zemlje najintenzivnija na polju kulture, sporta i obrazovanja, ali i da postoje razvojne šanse u oblasti privrede. Ambasador Mićunović je tim povodom dodao da je Crna Gora zemlja-partner ovogodišnjeg sajma „Lorist“ i da će to biti prilika za susret privrednika iz Crne Gore i Srbije.

 

Novi Sad, 24. septembar 2015. godine