Читај ми

"ЗОНА БЕЗ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ"

Поводом 1. децембра Међународног дана борбе против АИДС-а и подршке особама које живе са ХИВ инфекцијом одржана је  јавна акција под називом "Зона без дискриминације", коју је отворио Вања Вученовић помоћник градоначелника Новог Сада.

Акцију реализује Удружење Црвена линија, са партнерским организацијама: Екуменском хуманитарном организацијом, Омладином ЈАЗАС-а, Новосадским хуманитарним центром и Црвеним крстом Новог Сада. Tокoм акције подељени промотивни и едукативни материјал, а волонтери су  заинтересованим пролазницима давали све  потребне информације о овој болести.

-Град Нови Сад ће и убудуће подржавати све акције које доприносе превенцији и борби против ове опаке болести током целе године и бити активни заговорник промене односа друштва према оболелим особама. Крајње је време да се решимо предрасуда о особама које живе са Хив инфекцијом, а то можемо постићи упорним информисањем јавности о болести и начинима њеног преношења – рекао је том приликом Вања Вученовић и додао да сви оболели уз одговарујућу терапију и режим живота могу да воде нормалан живот за који им је потребна подршка околине, а не осуда и избегавање.

Градска управа за социјалну и дечију заштиту за реализацију Програма "Подршка особама које живе са ХИВ инфекцијом и едукација локалне заједнице", у оквиру којег је и наведена акција, обезбедила је укупно 500.000,00 динара, a за рад Клуба за подршку особама које живе са ХИВ/АИДС-ом, који је отворен 20. децембра 2010. године, обезбедила је 300.000,00 динара.

Нови Сад, 1. децембар 2012. године