Čitaj mi

"ZONA BEZ DISKRIMINACIJE"

Povodom 1. decembra Međunarodnog dana borbe protiv AIDS-a i podrške osobama koje žive sa HIV infekcijom održana je  javna akcija pod nazivom "Zona bez diskriminacije", koju je otvorio Vanja Vučenović pomoćnik gradonačelnika Novog Sada.

Akciju realizuje Udruženje Crvena linija, sa partnerskim organizacijama: Ekumenskom humanitarnom organizacijom, Omladinom JAZAS-a, Novosadskim humanitarnim centrom i Crvenim krstom Novog Sada. Tokom akcije podelјeni promotivni i edukativni materijal, a volonteri su  zainteresovanim prolaznicima davali sve  potrebne informacije o ovoj bolesti.

-Grad Novi Sad će i ubuduće podržavati sve akcije koje doprinose prevenciji i borbi protiv ove opake bolesti tokom cele godine i biti aktivni zagovornik promene odnosa društva prema obolelim osobama. Krajnje je vreme da se rešimo predrasuda o osobama koje žive sa Hiv infekcijom, a to možemo postići upornim informisanjem javnosti o bolesti i načinima njenog prenošenja – rekao je tom prilikom Vanja Vučenović i dodao da svi oboleli uz odgovarujuću terapiju i režim života mogu da vode normalan život za koji im je potrebna podrška okoline, a ne osuda i izbegavanje.

Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu za realizaciju Programa "Podrška osobama koje žive sa HIV infekcijom i edukacija lokalne zajednice", u okviru kojeg je i navedena akcija, obezbedila je ukupno 500.000,00 dinara, a za rad Kluba za podršku osobama koje žive sa HIV/AIDS-om, koji je otvoren 20. decembra 2010. godine, obezbedila je 300.000,00 dinara.

Novi Sad, 1. decembar 2012. godine