Читај ми

ЗНАЊЕМ ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ

Помоћник градоначелника Новог Сада Борис Думнић присуствоваo је конференцији “Знањем за одрживи развој”, осмишљене с циљем развијања еколошког активизма на локалном нивоу, који се реализује путем “Green Games“ такмичења за основце и средњошколце у изради видео игара са еколошком поруком.
 

- Велики су изазови који се постављају пред данашње савремено друштво а један од њих је и тема ове конференције одрживи развој и заштита животне средине. Највише треба радити са децом, едуковати их на време а град Нови Сад ће увек подржавати овакве акције у сваком смислу и драго нам је да постоје људи који организују овакве скупове – рекао је помоћник градоначелника Борис Думнић.
 

На конференцији је представљен модел сарадње и учешћа локалних самоуправа Републике Србије у Националној еколошкој кампањи „Знањем за одрживи развој“, коју у преко 70 градова и општина и преко 150 школа спроводи удружење „Октопус“.
Циљ ангажовања локалне самоуправе је мотивација ученика да као градски тим учествује на такмичењу (за најбољу видео-игрицу са еколошком темом), чиме би повећали заинтересованост грађана да учествују у акцији и СМС порукама подрже кандидата из “своје” општине или града.


Победници такмичења поред личног пласмана, за град и своју локалну заједницу обезбедјују вредне награде. Награда за освојено прво место је Птица робот, интерактивна инсталација која ће бити постављена у граду из ког долази победник, а друго, треће и четврто пласирани ће освојити АртЕко роботе за рециклажу пет, мет и папирне амбалаже.

Нови Сад, 20. децембар 2011. године