Читај ми

ЗАВРШЕТАК РАДОВА НА ФУТОШКОМ ПУТУ ДО КРАЈА НОВЕМБРА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и председник Покрајинске владе Игор Мировић обишли су радове који се изводе на деоници Футошког пута, на потезу између Булевара Слободана Јовановића и Булевара Европе.

- Данас обилазимо радове на Футошком путу који напредују одлично. Град Нови Сад је, у 2022. години, издвојио милијарду и четристо милиона динара за путну привреду. У међувремену нам је и Покрајинска влада пренела средства ребаланском буџета у септембру, на чему смо захвални. На тај начин смо у нашем буџету обезбедили две милијареде и двеста милиона динара укупно, што је апсолутно рекордна сума новца икада издвојена за асфалтирање и путну привреду, у историји Новог Сада. Радови се спроводе великом динамиком како би се потрошио добијени новац, у износу од 800 милиона динара, до краја године.  На Футошком путу се радови изводе у четири фазе, а због велике фреквентности, донета је одлука да се oн не затвара за саобрћај, него да остане проходна по једна трака у оба смера. Након ове деонице, остаје нам последња фаза до Улице цара Душана, а ти радови ће бити окончани до краја овог месеца. Молим Новосађане да имају стрпљења и разумевања и  схватам нервозу због гужви у граду, али да бисмо имали лепше, безбедније путеве и уређене саобраћајнице, морамо некад и да се стрпимо и сачекамо да се заврше овако важни, капитални послови, чији ће резултат, надам се, бити видљив деценијама - рекао је градоначелник Ђурић.

Он је додао и да се на терену радови изводе викендом, а на дневном нивоу од седам часова ујутру па до увече, докле год дневна светлост то дозвољава.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да је Појкрајинска влада након ребаланса буџета почетком септембра издвојила осам стотина милиона динара и помогла у реализацији тог важног посла, који обухвата рехабилитацију великог броја новосадских улица.

- Дуго нисмо имали овако обимне радове у граду, а оно што радује је да све тече према плану и да нема кашњења при радовима. Молимо за стрпљење, јер ће у наредне две до три недеље, више од 30 улица бити реконструисано у Новом Саду, што се није десило деценијама – рекао је Игор Мировић.

Нови Сад, 7. новембар 2022. године