Čitaj mi

ZAVRŠETAK RADOVA NA FUTOŠKOM PUTU DO KRAJA NOVEMBRA

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su radove koji se izvode na deonici Futoškog puta, na potezu između Bulevara Slobodana Jovanovića i Bulevara Evrope.

- Danas obilazimo radove na Futoškom putu koji napreduju odlično. Grad Novi Sad je, u 2022. godini, izdvojio milijardu i četristo miliona dinara za putnu privredu. U međuvremenu nam je i Pokrajinska vlada prenela sredstva rebalanskom budžeta u septembru, na čemu smo zahvalni. Na taj način smo u našem budžetu obezbedili dve milijarede i dvesta miliona dinara ukupno, što je apsolutno rekordna suma novca ikada izdvojena za asfaltiranje i putnu privredu, u istoriji Novog Sada. Radovi se sprovode velikom dinamikom kako bi se potrošio dobijeni novac, u iznosu od 800 miliona dinara, do kraja godine.  Na Futoškom putu se radovi izvode u četiri faze, a zbog velike frekventnosti, doneta je odluka da se on ne zatvara za saobrćaj, nego da ostane prohodna po jedna traka u oba smera. Nakon ove deonice, ostaje nam poslednja faza do Ulice cara Dušana, a ti radovi će biti okončani do kraja ovog meseca. Molim Novosađane da imaju strplјenja i razumevanja i  shvatam nervozu zbog gužvi u gradu, ali da bismo imali lepše, bezbednije puteve i uređene saobraćajnice, moramo nekad i da se strpimo i sačekamo da se završe ovako važni, kapitalni poslovi, čiji će rezultat, nadam se, biti vidlјiv decenijama - rekao je gradonačelnik Đurić.

On je dodao i da se na terenu radovi izvode vikendom, a na dnevnom nivou od sedam časova ujutru pa do uveče, dokle god dnevna svetlost to dozvolјava.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je Pojkrajinska vlada nakon rebalansa budžeta početkom septembra izdvojila osam stotina miliona dinara i pomogla u realizaciji tog važnog posla, koji obuhvata rehabilitaciju velikog broja novosadskih ulica.

- Dugo nismo imali ovako obimne radove u gradu, a ono što raduje je da sve teče prema planu i da nema kašnjenja pri radovima. Molimo za strplјenje, jer će u naredne dve do tri nedelјe, više od 30 ulica biti rekonstruisano u Novom Sadu, što se nije desilo decenijama – rekao je Igor Mirović.

Novi Sad, 7. novembar 2022. godine