Читај ми

ЗАВРШЕНО УРЕЂЕЊЕ МЕЂУБЛОКОВСКОГ ПРОСТОРА НА НОВОМ НАСЕЉУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и в.д. директора ЈП Завод за изградњу града Дејан Мандић обишли су међублоковски простор између улица Душана Даниловића и Сељачких буна на Новом насељу где су завршени радови на уређењу. С обзиром на то да су пешачке стазе на овој локацији биле у изузетно лошем стању, постојала је потреба за њиховом потпуном реконструкцијом, у укупној дужини од око 700 метара. Саниране су две стазе из правца Булевара кнеза Милоша према Улици Бате Бркића, као и четири попречне стазе које их повезују, а изграђене су и нове стазе које повезују постојеће са кошаркашким тереном.

- Реч о једном од највећих блоковских уређења у Новом Саду. То је део града са много житеља, који је веома фреквентан, јер ту су ОШ ''Прва војвођанска бригада'', вртић ''Гуливер'' и школа за основно и средње образовање ''Милан Петровић''. Надам се да ће грађани бити задовољни, а ми настављамо даље. Вредност ових радова је око 30 милиона динара, и поносан сам што се Ново насеље не доживљава више као ''велика спаваона'' већ се третира на прави начин. Посебно ће ме радовати када и Полицијска станица на Новом насељу буде прорадила у пуном капацитету, а надам се да ћемо то до краја године и реализовати – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима в.д. директора ЈП Завод за изградњу града Дејана Мандића у току је поступак за избор извођача радова на изградњи јавног осветљења блока између улица Бате Бркића, Душана Даниловића, Сељачких буна и Булевара Кнеза Милоша. Реализација тог посла очекује се крајем ове и почетком наредне године, како је рекао, а тиме ће бити комплетно завршено уређење овог простора. ЈКП „Градско зеленило“ такође је имало знатног учешћа у предузетом послу.

- Уклоњено је 46 стабала сибирског бреста, чије корење је девастирало тротоар, а посађено је преко 120 садница дрвећа које неће подизати бехатон на шетним стазама. Такође, посађено је преко 11 000 м2 травњака, а радници су радили у две смене, и за време празника, како би у што краћем року завршили посао – нагласио је директор ЈКП ''Градско зеленило'' Александар Богдановић.

Када је реч о овом делу града, у току су и припремни радови на асфалтирању пешачке стазе између школе за основно и средње образовање ''Милан Петровић'' и вртића ''Гуливер'', у дужини од 93 метра. Стаза ће бити ширине 2 метра, а до ограде вртића предвиђена је зелена површина ширине 1 метар.

Нови Сад, 13. новембар 2015. године