Читај ми

ЗАВРШЕНО УРЕЂЕЊЕ УЛИЦЕ СЛОБОДАНА БАЈИЋА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и председник Скупштине Града Новог Сада Александар Јoвановић обишли су радове на озелењавању Улице Слободана Бајића, који представљају и последњу фазу уређења те улице.

- У свим улицама које смо реконструисали биће посађено дрвеће и травњаци, а у склопу акције да у новембру засадимо 10 000 стабала и да повећамо број зелених површина у Новом Саду. Мени је јако драго што ће бити засађено више зеленила него икада. Ова улица сада изгледа потпуно другачије, и ја молим све суграђане да чувамо зеленило, јер потребно је много труда да се однегује једно дрво, а зеленило је од пресудног значаја за здрав живот и очување природне средине – нагласио је градоначелник Павличић.

- Без обзира на економску кризу настојимо да уредимо све улице које су биле запуштене. Само ове године из буџета града је издвојено 235 милиона динара за заштиту животне средине, јер на тај начин побољшавамо квалитет становања у Новом Саду – рекао је Александар Јовановић.

У Улици Слободана Бајића биће посађен травњак на 1090 м2 као и 113 нових садница, а реконструкција зеленила одвијаће се у 21 улици у наредном периоду. Подсећамо у Улици Слободана Бајића извршена је реконструкција саобраћајних површина, односно коловоза у дужини од 450м и пешачких стаза површине 2000 метара квадратних. Такође реконструисан је коловоз у Мародићевој улици, од Трга 1. маја до Улице Слободана Бајића, у дужини од 150м и пешачке стазе површине 820 метара квадратних, затим у улици Захарија Орфелина у дужини од 60м и у Милешевској улици у дужини од 96м, а такође су сређене пешачке стазе у тој улици површине 147 метара квадратних. Такође реализовани су радови на реконструкцији водоводне мреже у целој Улици Слободана Бајића, у дужини од 490 метара, док су радови на реконструкцији канализационе мреже изведени у делу Улице Слободана Бајића од Захарија Орфелина до Мичуринове улице.

Нови Сад, 11. новембар 2011. године