Čitaj mi

ZAVRŠENO UREĐENJE ULICE SLOBODANA BAJIĆA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović obišli su radove na ozelenjavanju Ulice Slobodana Bajića, koji predstavljaju i poslednju fazu uređenja te ulice.

- U svim ulicama koje smo rekonstruisali biće posađeno drveće i travnjaci, a u sklopu akcije da u novembru zasadimo 10 000 stabala i da povećamo broj zelenih površina u Novom Sadu. Meni je jako drago što će biti zasađeno više zelenila nego ikada. Ova ulica sada izgleda potpuno drugačije, i ja molim sve sugrađane da čuvamo zelenilo, jer potrebno je mnogo truda da se odneguje jedno drvo, a zelenilo je od presudnog značaja za zdrav život i očuvanje prirodne sredine – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

- Bez obzira na ekonomsku krizu nastojimo da uredimo sve ulice koje su bile zapuštene. Samo ove godine iz budžeta grada je izdvojeno 235 miliona dinara za zaštitu životne sredine, jer na taj način poboljšavamo kvalitet stanovanja u Novom Sadu – rekao je Aleksandar Jovanović.

U Ulici Slobodana Bajića biće posađen travnjak na 1090 m2 kao i 113 novih sadnica, a rekonstrukcija zelenila odvijaće se u 21 ulici u narednom periodu. Podsećamo u Ulici Slobodana Bajića izvršena je rekonstrukcija saobraćajnih površina, odnosno kolovoza u dužini od 450m i pešačkih staza površine 2000 metara kvadratnih. Takođe rekonstruisan je kolovoz u Marodićevoj ulici, od Trga 1. maja do Ulice Slobodana Bajića, u dužini od 150m i pešačke staze površine 820 metara kvadratnih, zatim u ulici Zaharija Orfelina u dužini od 60m i u Mileševskoj ulici u dužini od 96m, a takođe su sređene pešačke staze u toj ulici površine 147 metara kvadratnih. Takođe realizovani su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u celoj Ulici Slobodana Bajića, u dužini od 490 metara, dok su radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže izvedeni u delu Ulice Slobodana Bajića od Zaharija Orfelina do Mičurinove ulice.

Novi Sad, 11. novembar 2011. godine