Читај ми

ЗАВРШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА“

 

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Никола Ћировић присуствовао је завршној манифестацији „Сунчана јесен живота“ на којој су уручена признања најстаријим суграђанима који су поводом 1. октобра Међународног дана старих особа учествовали у многим садржајима  и акцијама намењим старијим особама током месеца октобра. Манифестацију организује Црвени  крст Новог Сада 35 година за редом.

- Град Нови Сад дуги низ година подржава ову манифестацију и показује колико мисли на своје најстарије суграђане. Наша обавеза је да водимо бригу о генерацији која је изградила наш град и земљу, да им посветимо много пажње како бисмо им улепшали начин на који проводе своје позне године - рекао је проф. др Никола Ћировић и том приликом уручио награде најстаријој суграђанки Илони Ковач, брачном пару Невенки и Радојку Кузмановић који имају најдужи брачни стаж и најстаријој активисткињи Црвеног крста Бранки Димитријевић.

У оквиру манифестације организовани су програми разноврсних културних, спортских, забавних и рекреативних садржаја, који су прилагођени потребама, интересовањима и могућностима старих лица. У реализацији ових садржаја, поред чланова клубова, ангажовани су социјални радници, медицинске сестре, деца из вртића ПУ „Радосно детињство“ и ученици основних школа.

На конкурсу ликовних и литерарних радова на тему „Моји баба и деда“ у категорији предшколског и школског узраста учествовало је девет вртића и 27 основних школа, а ауторима најбољих радова уручена су признања.

Нови Сад, 30. октобар 2014. године