Čitaj mi

ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „SUNČANA JESEN ŽIVOTA“

 

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Nikola Ćirović prisustvovao je završnoj manifestaciji „Sunčana jesen života“ na kojoj su uručena priznanja najstarijim sugrađanima koji su povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starih osoba učestvovali u mnogim sadržajima  i akcijama namenjim starijim osobama tokom meseca oktobra. Manifestaciju organizuje Crveni  krst Novog Sada 35 godina za redom.

- Grad Novi Sad dugi niz godina podržava ovu manifestaciju i pokazuje koliko misli na svoje najstarije sugrađane. Naša obaveza je da vodimo brigu o generaciji koja je izgradila naš grad i zemlјu, da im posvetimo mnogo pažnje kako bismo im ulepšali način na koji provode svoje pozne godine - rekao je prof. dr Nikola Ćirović i tom prilikom uručio nagrade najstarijoj sugrađanki Iloni Kovač, bračnom paru Nevenki i Radojku Kuzmanović koji imaju najduži bračni staž i najstarijoj aktivistkinji Crvenog krsta Branki Dimitrijević.

U okviru manifestacije organizovani su programi raznovrsnih kulturnih, sportskih, zabavnih i rekreativnih sadržaja, koji su prilagođeni potrebama, interesovanjima i mogućnostima starih lica. U realizaciji ovih sadržaja, pored članova klubova, angažovani su socijalni radnici, medicinske sestre, deca iz vrtića PU „Radosno detinjstvo“ i učenici osnovnih škola.

Na konkursu likovnih i literarnih radova na temu „Moji baba i deda“ u kategoriji predškolskog i školskog uzrasta učestvovalo je devet vrtića i 27 osnovnih škola, a autorima najbolјih radova uručena su priznanja.

Novi Sad, 30. oktobar 2014. godine